9/02/2008

Erem pocs i va parir Google Chrome


Si gent segons sembla Google s'afegeix a la plana de buscadors internacional. Amb una nova eina, el Chrome. Han ilustrat aquest llançament (en algun moment del dia d'avui obriran la beta), amb un Comic Book força fàcil de llegir i entenedor fins i tot per els no experts en la matèria.

Una gran notícia sens dubte. M'he tirat les ultimes 2 hores llegint la notícia i el comic book. A fons.

A la pràctica? Igual que ha fet Firefox i de forma molt intel·ligent Google ha publicat en Beta el seu navegador (bé encara no ho ha fet... estem a l'espera del canvi horari amb els EUA per veure quan treuen aquesta meravella), he de dir que al seu un Windous user en part tindré l'avantatge de provar-lo (amb el Parallels o el Bootcamp també va mosseguis!) al instant.

Entre les coses més interessants que he pogut llegir i entendre hi ha:
-Un sistema multi-tasca, que segons l'han pintat és la repera: ofereix més seguretat, més velocitat i fiabilitat a l'hora d'obrir 1000 finestretes (per als blogaires una bona notícia, a algú li recorda la nova idea dels multi-processadors?).
-Un motor que permet que el processador executi directament certes aplicacions (no a través del propi navegador).
-Es un navegador totalment Open Source, és a dir que es pot agafar el codi. A més fan referència a la gent que no juga "net" i li donen la possibilitat de deixar-se agafar el codi i que un 3er s'hi enriqueixi. (ves a saber en referència a qui...).

També he entés que hi hauria una mena de Framework amb el que els desenvolupadors podràn trobar més fàcil la seva tasca (però no he acavat d'entendre si serà per als de pluggins o tots en general).

Personalment fa una estona que li provo de donar al F5 repetidament sobre el Blog de Google.

Tan avait com hi tingui accés penjaré un ràpid review de que ens depara google.

En resum:

Futura web del navegador?

PD: Algun hàbil jugador de Halo s'haurà donat compte que el logo del Chrome simbolitzat en una mena de bola, s'assembla molt i molt a la bola malvada del 1er joc de Bungie. (serà una premonició?).

1 comentari:

4catalonia ha dit...

A quedat totalment en el oblid des del moment en que han dit que ens hem de posar aquella murga de windows per poder navegar, no pensava jo res més... ells s'ho perden.