11/10/2008

L'Estat i l'Enginyeria Informàtica

Què està passant amb la nostra carrera?

D'entrada els Enginyers informàtics mai hem tingut "avantatges" legals. Amb avantatges vui dir que ser Enginyer Informàtic no et garanteix res a nivell professional. Per exemple per fer una casa cal ser arquitecte, un arquitecte amb el seu títol hi unes competències.
Els Enginyers no es que deixem de tenir competències (i es que som l'unica Enginyeria que NO EN TÉ). Sinó que perdem el suport de l'estat, ja no serem un títol, sino un títol propi (vamos que la nostra carrera serà semblant a un cursillo o equiparable a les semi-carreres de títols propis que hi ha por allà).

Això ha generat molt de rebombori, no només no ens donaran competències a nivell Estatal (i Europeu) sinó que ens treuran la oficialitat. Per sort els grups d'Informàtics de tot l'estat s'estàn posant d'acord per fer una vaga en protesta del mal tracte legal que estem rebent els enginyers. El Coetic després de reunir-se amb els diferents col·legis de l'Estat (un altre problema és que no tenim un col·legi a nivell estatal, en tenim diversos a nivell provincial, per tant no tenim força conjunta) ha decidit donar supor a la vaga.

Que ha fet la nostra facultat? De moment tenim una reunió amb la degana el dia 12 de Novembre, on es presentarà el problema i potser es comunica quines accions durà a terme la Facultat d'Informàtica de Barcelona sobre el tema.

Us informaré dimecres tan habiat com es sàpiga alguna cosa.