4/25/2008

Ubuntu 8.04, problemes!

Doncs sí!

Ahir 24-04-2008 va sortir la nova versió d'Ubuntu: Ubuntu 8.04 LTS (The Hardy Heron).

Ja l'he instal·lat a les màquines de la feina, sense més problemes. Concretament en una de les màquines vem actualitzar l'anterior versió 7.10->8.04 sense més problemes (només dona uns 4 errors en algun paquet que es queda penjat). L'altre màquina vam instalar ubuntu des de 0 amb el cd que et pots baixar gratuitament de la seva web.

Tot i això hem detectat alguns problemes i coses que ens fan extranyar.

Han innovat molt posant el nou Mozilla Firefox 3 Beta 5. Està clar que el navegador ha millorat molt respecte la seva versió 2, agafa menys memoria, és més ràpid, però també té alguns problemes de versió beta. Com ara el mal funcionament amb alguns javascripts, ajax, cooquies vàries i certificats i també problemes de compatibilitat amb les llibreries. Les petites aplicacions que pots posar : corrector ortogràfic, feed, colorets etc... tampoc són compatibles totalment.

En resum, posar la Beta 5 ho trobo una mica arriscat.

Un altre problema és que als portàtils, hem detectat un problema a l'hora de fer l'actualització. Doncs un cop actualitzat apareixia la temuda pantalla negre, sinònim de problemes de compatibilitat amb la targèta gràfica o la pantalla. També algun problema més. En resum, cal fer un backup i tornar a instalar.

Per tant recomano anar amb compte amb el nou Ubuntu, esperar uns dies per si treuen alguna modificació. Paciència.

Fins aviat!