11/11/2007

Apple si, Apple no.

Bé, aquests dies (ja fa un temps) he estat mirant per comprar un portàtil nou. La veritat és que el canvi generacional al ordinador que tinc ara ja comença a ser inevitable. Arran d'això he començat a mirar diferents màrques i models: Toshiba, Acer, Asus, Dell, Apple...

D'aqui que encara no m'hagi decidit, la veritat és que costa més del que sembla. Intento aconseguir un ordinador per un bon preu, però es imperatiu que sigui durable, de bona qualitat, silenciós i a més que tingui els millors components. La meva experiència amb l'Acer que tinc ara, no ha estat gens dolenta, un portàtil que ha durat casi 4 anys quan normalment la gent recomana canviar-lo als 3. I aquí hi ha un dilema, no es pot tenir tot.

Després sorgeix un altre dilema, apple o windows o linux? O els 3? Les carències dels windows la majoria d'usuaris ja les tenen clares, les de linux alguns també, però la veritat es que ningú raja de apple. Doncs jo disposat a escandàlitzar al personal aquí presento un post rajant del tato Steve Jobs.

Extret de PC Word.
Començarem parlant del Leopard nou, i enumeraré alguns aspectes negatius d'un article que hi ha. (jo reconec que no tots els 21 punts que hi surten em semblen negatius).
1.- La nova opció de "màquina del temps" que no es res més que un sistema per fer backups a un disc dur extern, té diversos problemes: no és possible fer compatible el sistema d'arxius d'apple amb el de qualsevol altre SO, la possibilitat de tenir el teu portàtil conectat tota l'estona a un disc extern és com a mínim petita, i no parlem del sistema de disc extern és força rudimentari (tot i que no poc imaginatiu).
2.- La nova opció de previsualització del Leopard deixa força que desitjar, sobretot amb documents de Office.
3.- El nou sistema d'organització d'arxius tot i que també innovi, deixa molt que desitjar en l'aspecte "intuitiu", a l'hora de repartir els arxius en diferents "llocs".
4.- Si algú té experiència amb mac veurà una mena de barra ambl es aplicacions, i tot i que és molt maca i sobretot ÚTIL, totes les avantatges desapareixen quan excedeixes de 60 aplicacions ja que aleshores cal obrir més d'1 desplegable.
5.- A l'hora de navegar a través de les pestanyes i organitzacions i de veure el contingut de les carpetes, l'efecte de transparència és fa molt incòmode ja que no sempre permet veure els elements continguts.
6.- També destaquen els problemes amb el DVD player que mor a la mínima i aleshores no el pots matar. (val a dir que el leopard té una nova opció de matar processos molt millor k el xp).
7.- La particularitat més notable del Leopard, és que al maximitzar la finestra, el SO no la fa adequada a la pantalla sino que la redimensiona però mai al màxim. Cosa que és fa força incòmode si tens vàries finestres obertes.

Després de veure una repassada del les queixes d'aquest article, anirem al blog d'en Tom Karpik, que vaig trobar per casualitat.

En aquesta entrada podrem trobar com pèrdre tots els arxius que estem transferint, no nomes via usb, sino també per xarxa o dins del disc.

I és que una acció tan senzilla com moure un arxiu d'una carpeta a una altre (via usb o xarxa) és pot convertir en l'error més gran de la teva vida si en el procés de còpia, accidentalment cau la xarxa, es desconecta l'usb.
Un cop passa això, tots els arxius que estaves transferint, automàticament desapareixen. I la part que ja havies transferit queda al lloc de destí. Per tant això és converteix en un cop baix del teu apple que pot fer molt de mal. I a més el problema és que a l'anterior MAC SO, això ja passava!!!

Per a veure-ho més bé, l'autor del blog ha creat un VIDEO molt divertit pel meu parer.

Bé com podeu veure no hi ha cap sistema infalible ni cap plataforma perfecte. Això només és un exemple del que vaig trobar mentre navegava buscant referències per decidir quin portàtil comprava.

Tota l'informació que hi ha publicada al blog està extreta de les pàgines de www.tomkarpik.com i www.pcworld.com i agraeixo la font a aquestes dues web's. Mòltes gràcies.
All the information about this post was extracted from www.tomkarpik.com and www.pcworld.com, lot's of thanks!

Fins aqui el post d'avui!

Fins aviat!

wolf

5 comentaris:

4catalonia ha dit...

No puc dir gaire cosa perquè no he tingut la oportunitat de tastar el Leopard, tot i que ho podré fer en un curt període de temps, quan la meva cosina es compri el Mac Book aquest mes.

Tot i això hi ha coses que crec que s'han de puntualitzar, el tema de la màquina del temps el veig totalment obvi jo; si et peta el mac i tens la còpia de seguretat a dins què hi guanyes? Si està a fora almenys el dispositiu no t'haurà petat. Sobre el sistema d'arxius és lo que té windows no suporta el format de mac (no sé si els de linux si), en canvi mac sí que suporta els seus; així que això només demostra la nul·la voluntat de windows en quan a compatibilitat.

Sobre el fet del copiar que dius tu, l'error es produeix al tallar, que és diferent, apart d'això els sistemes d'apple no tenen la funció a no sé que tu la forcis, sempre m'havia preguntat pq i ara he vist el pq, jajaja; per mi una gran cagada certament.

Segurament podria comentar alguna cosa més però sense poder fer servir l'aplicació és parlar per parlar i tp cal fer un bloc dins el teu, jajaja

P.D: Qui diantre fot servir més de 60 aplicacions regularment com per a necessitar-les al Dock... (segurament el mateix animal al que el menú inici li ocupa tres columnes al windows, xD)

wolffan ha dit...

Certament XD!!

El paio diu k feia servir mes de 140 aplicacions i clar el menu d'accessos ràpids del mac pillava un colocon d'icones que no vegis xD.

Manel ha dit...

Bueno, yo no soy un informatico experto ni nada por el estilo, pero me he komprado un mac. Y tengo ke decir ke por ahora me va de puta madre, y de puta madre kiero decir ke de puta madre. El ordenador no se kuelga, si puede ke alguna aplikacion si, pero solo la aplikacion, no todo el puto ordenador. La gestion de archivos al menos para mi es simple y mas komoda ke kon windows. Lo de los 60 iconos en en el Dok al tio ese le pasaria por primo, tu puedes decidir kuales van, y si no kieres ke aparezkan en el dok pero kieres acceder de manera rapida y no tener ke ir a la karpeta aplikaciones puedes pornerlo en el desplegable del finder (komo el inicio del windows, mas o menos, jejeje). Vale ke me estado kasi una semana y media para instalar todos los programas ke necesitaba y ke no me ha sido facil enkontrarlos. Los archivos de mac si ke se puede abrir en otros ordenadores, komo minimo los basicos tipo word, excel, jpg, psd, pdf, cdr.... lo uniko ke kambia son los archivos komprimidos y los ejecutables. Y encima puedes emular tanto windows, como linux sin ningun problema.

Yo la verdad eske estoy super kontento kon mi kompra y me alegro de aver dejado el pc y windows.

Linux es otro tema, y komo lo deskonozko no hablo.

Anònim ha dit...

Primero, Leopard es Unix certified, con lo que estudiando informática te será familiar su estructura (SO, PROSO quizás o incluso ASO).

Y luego, el bug de pérdidas de datos en las copias de archivos o carpetas está solucionado en la última actualización de Leopard (10.5.1).

Así que, tres palabras: get a mac

Anònim ha dit...

Jo, mentre pugui executar perfectament el DosBox amb el Master of Magic, el sistema és el de menys... ^_^

Igualment, el tema jocs al Mac, xungo, no? Perquè un portàtil sempre va bé per ajuntar-te amb amics, muntar una xarxa en mode ad hoc i fer partidetes.