3/12/2008

iPhone i SDK!

Després de casi 1 any amb aquest telefon-pda-agenda o lo que sigui... (jo no sóc capaç de classificar-lo i em penso que molta gent tampoc).
Després d'esperar in eternum la versió 3G per a europa i poder fer servir alguna de les funcionalitats útils tals com gps, conexió (no via wi-fi) i d'altres sense les quals el gadget perd molt.
Després de que l'hagis de piratejar perque aqui a espanya no hi es.
Després de firmar contractes milionaris per tenir que estar esclavitzat a una merda de companyia com es telefonica.

Apple ha tapat tots els dubtes de la gent, ha dissipat les questions amb un "peazo" de noticia. SDK.

Què serà... serà...?

El Programa...

D'entrada serà un conjunt d'eines per a programar per l'iPhone.


Però no només són els típics jdk's (usea per java), també incorporarà un emulador per tenir el teu propi iPhone al Mac OS X, debugger i mil coses més (he dit que són 2,1 GB de sdk?). He dit que és per Mac OS X? Doncs sí, les eïnes per a desenvolupar per Apple, són evidentment per/de/només Apple, és a dir que no pot haver-hi desenvolupadors sota cap altre cosa.

En voleu més?

Per a tothom...?


És gràtis... bé és gratis per una part de mortals, si vols fer les aplicacions per algun ús comercial seran 99$-€, però si ho fas per a alguna gran empresa doncs ja seran uns 299$-€. Més?
Apple ofereix distribució "gratuita", pots penjar les teves aplicacions a la seva web!!! Pero... sempre hi ha un pero, si vols vendre algo a través de la web App Store, apple retindrà el 30% de tot el que s'hi vengui, es a dir un "impost revolucionari" força xulo.

Ja hi ha moltes opinions hi posts sobre aquest tema, el Ludo , els de mosseguis, personalment crec que la majoria d'info es troba molt ben detallada a l'Applesfera.

I per mi?

Personalment no he baixat encara l'SDK, entre altres coses perque el mister s'hauria de gastar un paston per comprar un MAC, pastón que en aquests moments no té... però ja raptaré algun mac d'algun amic.

Mentrestant al link del Ludo, dona la seva opinió del SDK (suposo que se l'haurà llegit o mirat i en ell es pot confiar ja que es un tros d'enginyer).

Info extreta de:

-Orangoodle

-Mossega la Poma

-Applesfera

-Apple web

2 comentaris:

4catalonia ha dit...

Si fas més la bimba al susodicho al final t'haurà d'aprovar assignatures que no curses...

Per cert, un mac mini pastelós no val més de 650 euros, amb el que has de cobrar per fer de xofer ja t'arriba fijo ^_^

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.