11/28/2008

Resultats de la manifestació del 19 de novembre

Com alguns ja sabeu per altres blogs com el d'en Ferran o la mateixa pàgina de la facultat d'informàtica, vam tenir una manifestació el dimecres passat per la defensa de l'enginyeria informàtica.

Això ha tingut repercussions, poques, molt poques en l'àmbit dels mitjans de comunicació. I això perquè? Ja hem dit que la enginyeria informàtica és la que més estudiants té a Espanya. Això vol dir que som potencialment el sector amb més professionals, actualment i des de fa un temps la nostra proporció ha crescut tant que aviat serem l'enginyeria amb més titulats, això no importa. És molta més noticia que un grup d'estudiants és tanquin a la UB un cap de setmana, és evident que com a notícia dona més opinió que un grup de 2500 estudiants en manifestació pacífica.

Per tant ja se sabem el que cal fer per al proper dia. Tal com ha dit en Ludo al últim podcast, que deixin de funcionar els semàfors del país i que sàpiguen que és cosa dels informàtics, aleshores ja veurem si ens fan cas o no.

Canvi d'orientació professional

Com heu notat no estic molt per la feina ara mateix.
La raó bàsica és la meva nova feina com a productor de podcast a mossegalapoma, tot i que també m'he format per produir vídeo i continguts. També arran de coses com el Facebook m'he adonat que aquesta pàgina també és la meva porta al món, jo sóc el que aquí es veu i a part d'un fricarro també sóc un professional.

Això implica entre d'altres el canvi d'idioma, bé en realitat no és un canvi, sinó una ampliació al castellà i a l'angés (en francés encara no em trobo en confiança per posar-vos un text, però el temps ho arregla tot). Així que ningú es perdi que encara estic molt viu.

11/10/2008

L'Estat i l'Enginyeria Informàtica

Què està passant amb la nostra carrera?

D'entrada els Enginyers informàtics mai hem tingut "avantatges" legals. Amb avantatges vui dir que ser Enginyer Informàtic no et garanteix res a nivell professional. Per exemple per fer una casa cal ser arquitecte, un arquitecte amb el seu títol hi unes competències.
Els Enginyers no es que deixem de tenir competències (i es que som l'unica Enginyeria que NO EN TÉ). Sinó que perdem el suport de l'estat, ja no serem un títol, sino un títol propi (vamos que la nostra carrera serà semblant a un cursillo o equiparable a les semi-carreres de títols propis que hi ha por allà).

Això ha generat molt de rebombori, no només no ens donaran competències a nivell Estatal (i Europeu) sinó que ens treuran la oficialitat. Per sort els grups d'Informàtics de tot l'estat s'estàn posant d'acord per fer una vaga en protesta del mal tracte legal que estem rebent els enginyers. El Coetic després de reunir-se amb els diferents col·legis de l'Estat (un altre problema és que no tenim un col·legi a nivell estatal, en tenim diversos a nivell provincial, per tant no tenim força conjunta) ha decidit donar supor a la vaga.

Que ha fet la nostra facultat? De moment tenim una reunió amb la degana el dia 12 de Novembre, on es presentarà el problema i potser es comunica quines accions durà a terme la Facultat d'Informàtica de Barcelona sobre el tema.

Us informaré dimecres tan habiat com es sàpiga alguna cosa.

11/04/2008

Obama és el "new deal"?


Que passaria si...
Obama guanyés les eleccions?

És sorprenent com pot monopolitzar un país l'atenció de la gent i és que avui dimarts 4 de novembre pot produir-se un canvi històric. Potser de l'alçada de JF Kennedy, un canvi de visió, un canvi que potser revifi el país que lidera el món (encara que només sigui en part) i ens faci espavilar.

És una situació estranya, a mi em recorda el rebombori de la sèrie Herois. On Peter Petrelli guanya les eleccions i esdevé president en un gir brutal d'esdeveniments. Té Barack Obama una corrua de superherois darrere?
Si serà capaç o no de salvar el món del declivi on estem tots ficats (els americans els 1ers), tal com deia Ramon Panikkar l'altre dia a televisió, potser Obama pot solucionar el problema d'amèrica, si es així, potser l'haurem de posar en un pedestal. D'alguna forma en comparació amb les eleccions Brazilenyes quan ens pensavem que Lula faria el canvi al país (potser no ha estat del tot així). Aconseguirà Obama canviar els americans? O es quedarà a mig camí com Lula al país sudamericà?

Això només el temps i la visió partidista de l'idealisme que domini el futur ho dirà.